Hírek

Multifunkcionális Kamerás Rendszer Kiépítése a Sas-hegyi Látogatóközpontban

2013 június 18, kedd - 16:36

Multifunkcionális Kamerás Rendszer Kiépítése a Sas-hegyi Látogatóközpontban

A DSR csoport nyerte meg a Duna–Ipoly Nemzeti Park, hazánk leggazdagabb élővilágú nemzeti parkjainak egyike által kiírt pályázatot, amely egy látogatói bemutató és biztonsági kamerás rendszer kiépítésére vonatkozott a Sas-hegyi Látogatóközpontban.

Az új kamerás rendszer elsődleges célja a Sas-hegy Természetvédelmi Területén gyakran előforduló ragadozó madarak bemutatásához kapcsolódó interaktív, látogatóbarát szemléltető eszköz kialakítása volt, mellyel a látogatók megfigyelhetik a nyitott kilátóterasz környékén szitáló madarakat, a madarak szemszögéből láttatva a panorámát, a kilátóteraszon mozgó látogatókat, vagy akár a fogadóépületben a kezelőasztalnál saját magukat. A rendszer lelkeként egy magas minőségű és műszaki színvonalú Full HD speed dome kamera lett kiválasztva, mely a telepítés pillanatában egyedülálló volt az országban.

 A látogatói egységhez kapcsolódik egy kombinált biztonságtechnikai feladatot ellátó rendszer is, melynek feladata az épület, a kilátóterasz, a bejárat és a parkoló megfigyelése és az esetleges illetéktelen behatolás jelzése. A rendszer egyidejűleg képes képrögzítésre, rögzített képek visszajátszására és élőképek megjelenítésére.

 

További információ a Sas-hegyi Látogatóközponttal kapcsolatban az alábbi linken található: www.dinpi.hu